Byggkonstruktör till Peabs dotterbolag

Skandinaviska Byggelement är ett företag med anor långt tillbaka i tiden. Företaget har sitt ursprung i Swerock koncernen, då fabrikerna i Kalmar och Bjästa redan fanns med. 2002 grundades det som idag är Skandinaviska Byggelement. Sedan 2006 ingår Skandinaviska Byggelement som ett dotterbolag i Peab-koncernen. 2003 påbörjades bygget av vår högteknologiska fabrik i Katrineholm. 2008 byggdes fabriken ut och är idag en av Europas modernaste och mest automatiserade fabriker för industriell tillverkning av prefabricerade betongelement för flerbostadshus, kontor och industri. Skandinaviska Byggelement har idag tillverkningsenheter placerade i Katrineholm, Bjästa, Kalmar, Hallstahammar och Hallsberg samt kontor i Katrineholm, Norrköping och Malmö.


Om rollen

Vill du vara med och utvecklas i ett stabilt och expansivt företag? Konstruktionsavdelningen ansvarar för slutprojekteringen, dvs. ritningar och handlingar till företagets egen produktion och till byggplats. I ditt dagliga arbete samarbetar du tätt tillsammans med ytterligare några konstruktörer samt fabrik och byggplats. Företaget har idag ett 50-tal anställda ingenjörer på konstruktionsavdelningen som alla arbetar med att betjäna de fem fabrikerna.


De erbjuder dig

På Skandinaviska Byggelement är man på ständig jakt efter fler duktiga medarbetare. De är väl medvetna om att medarbetare är nyckeln till framgång. Därför erbjuder de kontinuerligt sina medarbetare möjlighet till utveckling och förbättring av kunskaper och färdigheter. De erbjuder också olika förmåner och goda möjligheter till friskvård och fritidsaktiviteter.

Vartannat år genomför de en medarbetarundersökning. Genom denna undersökning får varje enskild medarbetare möjlighet att vara med och påverka, förbättra och utveckla verksamheten.

Inom koncernen ser de ständigt över arbetsmiljön, såväl i fabrikerna som på kontoren. Det är en naturlig del av den dagliga verksamheten. De har kontinuerlig uppföljning av ergonomin i arbetsmetoderna. Samtidigt arbetar de med att höja alla medarbetares kompetens och säkerhetsmedvetenhet för att ytterligare bidra till en förbättrad arbetssituation.

Det är också viktigt att ha en god balans mellan arbete och fritid därför arbetar skandinaviska byggelement med friskprofiler för samtliga medarbetare med åtgärdsprogram efter behov. Inom koncernen erbjuder de olika förmåner och goda möjligheter till friskvård och fritidsaktiviteter. Bland annat har de en fritidsverksamhet som regelbundet erbjuder en rad olika aktiviteter för innehållsrik fritid, god trivsel och gemenskap.

 

Vi söker dig som

Vi söker dig som är högskoleingenjör eller har en annan bygg-/maskinteknisk utbildning där konstruktion har varit en central del i utbildningen. Du bör ha god datorvana samt kunna arbeta självständigt i CAD. Det är mycket meriterande om du har arbetat som konstruktör tidigare. För att lyckas i ditt uppdrag krävs noggrannhet och en analytisk förmåga.

 

Start: Enligt överenskommelse

Ort: Norrköping

Lön: Individuell lönesättning

Anställningsform: Heltid

 

Om du har frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss på Talent Me: info@talentme.se

 

Du skickar in Din ansökan genom att klicka på knappen SÖK JOBBET.

Vi arbetar med löpande urval och intervjuer i denna process så välkommen med din ansökan snarast.